preskoči na sadržaj

Osnovna škola Veruda Pula

 > Naslovnica
Vijesti

LOV NA FILANTROPSKO BLAGO

Autor: Jelena Urošević-Hušak, 5. 10. 2021.

Europski dan filantropije i zakladništva u cijeloj Europi obilježava se 1. listopada, a s ciljem poticanja filantropskog djelovanja i osvještavanja o važnosti filantropije, Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva i ove godine organizirala je Lov na filantropsko blago Pule.

Cilj lova na blago bio je na zabavan i poučan način upoznati djecu s filantropskom povijesti Pule, njenim filantropima te ih potaknuti na filantropsko djelovanje.

Ove godine u „lovu“ je sudjelovalo devet škola među kojima je bila i naša. Ekipe su bile sastavljene od 4 učenika uz učitelja, a kretale su se po užem dijelu centra Pule te odgovarale na postavljena pitanja i zagonetke „Pulskih filantropa“ koje su utjelovili glumci Teatra Naranča.

„Lov“ na filantropsko blago započeo je na Forumu nakon čega se svaka ekipa u pratnji učitelja uputila svojom filantropskom rutom istražujući svoj grad. Prolazeći pored kostimiranih pulskih filantropa, razgovarajući s njima i odgovarajući na pitanja, učenici su učili o povijesnoj i kulturnoj baštini grada.  

Pritom su skupljali novčiće i novčanice koje su na zadnjem cilju, u pulskoj Areni zamijenili za puzzle. Svaki tim je trebao složiti svoju riječ  od puzzli koje su dobili, a sve zajedno činile su rečenicu koju je potom trebalo složiti. Ovogodišnja pobjednička ekipa je upravo ekipa naše škole koja je skupila sve novčiće i prva sastavila rečenicu: „Čini dobro koliko je u tvojoj moći s onim što imaš u rukama i bit ćeš filantrop na svakom koraku“, te ima priliku odlučiti odlučiti kojoj udruzi će se donirati prikupljeni novčići, odnosno novčana sredstva u iznosu od 1.000,00 kn.

Našu školu predstavljali su učenici 5. b razreda (Oleg Šarić i Ellen Draščić) i 6.c razreda (Filip Kaić i Gabriel Čović) s učiteljicom povijesti (Nataša Brkić).

Osim što smo upoznali svoj grad i naučili nešto novo, prije svega smo se odlično zabavili i uveli našu školu u svijet filantropije. (N.B.)
Tražilica
E_bonton

E_bonton

e-Dnevnik
Covid 19 - informacije
Foto/video galerija

ŠKOLA ZA ŽIVOT

 

Klikom na LOGO možete detaljnije pogledati sve o eksperimentalnom programu "Škola za život" u koji je i naša škola uključena.


 

ERASMUS +

Droga - brošura

Priloženi dokumenti:
Brosura za roditelje.pdf

Grad Pula

Red button - MUP

 

ACES

CMS za škole logo
Osnovna škola Veruda Pula / Banovčeva 27, HR-52100 Pula / os-veruda-pu.skole.hr / ured@os-veruda-pu.skole.hr
preskoči na navigaciju