preskoči na sadržaj

Osnovna škola Veruda Pula

ŠKOLSKE VIJESTI

Bal pod maskama

Autor: Jelena Urošević-Hušak, 28. 2. 2020. 13:11

Poklade su svečano razdoblje prije korizme u kojem se priređuju povorke maškara, kostimirani i maskirani plesovi. Karnevalske svečanosti obično uključuju maskirane povorke i plesove, bakljade, vatromete, obasipanje cvijećem, konfetima i korijandolima, te na kraju svečano spaljivanje ili pokapanje velike lutke, 'pusta', personifikacije „princa karnevala”.

U našoj školi nismo spaljivali pusta niti pripredili vatromet, ali smo se maskirali u najneobičnije likove, znane i neznane. Na pokladni utorak 25.2.2020. učenici razredne nastave u povorci su obišli kvart, a u školskoj dvorani priređeno je pravo veselje pod maskama. U fotogaleriji pogledajte što sve mogu dječja mašla i vrijedne ruke naših školaraca.

 

 [više]

Dan kravate!

Autor: Jelena Urošević-Hušak, 18. 10. 2019. 18:17

U 2.c razredu učenici su obilježili Dan kravate. Nisu uzeli kravate iz ormara svojih očeva, djedova, stričeva, ujaka, već su sami osmislili svoje kravate i kreativno ih izradili. Tako mali, a tako maštoviti!  

 

 

 

 

 

 

 

 

 [više]

Sasvim drugačije :)

Autor: Jelena Urošević-Hušak, 17. 10. 2019. 20:31

U 3.a razredu cijeli dan je neobična atmosfera - Vita je u školu došla s dvije torbe prepune neobičnih bića najraznovrsnijih boja. Cijeli je razred s iščekivanjem gledao kada ih je Vita jednog po jednog vadila i dijelila učenicima. Bile su to piñate!

Spremao se jedan sasvim drugačiji rođendan! Vita je pripremila šarene piñate od kaširanog papira prepune bombona i slatkiša za svakog učenika u razredu. Uslijedila je luda zabava - razbijanje piñata i slatka zakuska uz 'oslobođene' slatkiše. Vita je razveselila cijeli razred, a i razred joj je uzvratio igrom i veseljem.

Vita, sretan ti rođendan!!!

 [više]

Dječji tjedan u Puli

Autor: Jelena Urošević-Hušak, 11. 10. 2019. 19:45

Dječji tjedan u Puli organizira Društvo naša djeca u suradnji s vrtićima, školama, domovima, OB Pula, Gradom Pula i Županijom povodom obilježavanja Međunarodnog dana djeteta prvog punog tjedna u mjesecu listopadu. I ove je godine program bio vrlo bogat, a u raznim aktivnostima na raznim lokacijama u gradu i okolici sudjelovali su i naši mališani. Tako su učenici 3.a i 3.c razreda s učiteljicama jedan dan proveli u Šijanskoj šumi družeći se s vršnjacima iz drugih škola i uživajući u raznim igrama i aktivnostima. Najviše su uživali u poligonu, vožnji automobila na daljinsko upravljanje, potezanju konopa, košarci na napuhancu i gađanju lukom i strijelom.

Na Trgu kralja Tomislava upriličeno je druženje učenika osnovnih škola u čemu su sudjelovali učenici naše škole s učiteljicama - 2.a, 2.b, 2.c, 3.a i 3.c. Uz glazbu djeca su igrala zaboravljene igre : preskakanje lastika, Bakice,bakice ,Crvena kraljica, školica, povlačenje konopa...  Sve u svemu - dobra zabava u dobrom društvu!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 [više]

Obilježen Dan učitelja

Autor: Jelena Urošević-Hušak, 4. 10. 2019. 23:01

Dan učitelja u našoj školi nije prošao nezapaženo. Učenici su na satima likovne kulture crtali karikature svojih učitelja, a na satima hrvatskog jezika pisali im pisma u kojima su opisali trenutke iz školskih klupa koji će im zauvijek ostati u sjećanju. Danas ujutro učitelje su na školskom panou dočekali portreti u slici i riječi iz jedne druge perspektive sa sloganom Nije znanje znanje znati, već je znanje znanje dati. SRETAN DAN UČITELJA!

 [više]

Lovci na lišće

Autor: Jelena Urošević-Hušak, 20. 9. 2019. 19:50

Učenici drugih razreda naše škole sa svojim učiteljicama Loretom Š., Patricijom B., Mirjanom B., Sanjom Š. i učiteljem Bernardom J. posjetili su 19.09.2019. godine Park šumu Šijana u sklopu Europskog tjedna mobilnosti, koji se ove godine održao pod sloganom „Krećite se s nama“. U suradnji s javnom ustanovom Natura Histrica sudjelovali su u radionici prepoznavanja listopadnog drveća: učenici su šetali Šijanskom šumom i uz vodstvo edukatora „lovili“ lišće zavičajnih vrsta drveća koje ovdje žive, te učili promatrati i uočavati detalje i raspoznavati vrste.

 

 [više]

Prvi put u školskoj klupi!

Autor: Jelena Urošević-Hušak, 9. 9. 2019. 20:21

Nova generacija prvaša, nakon svečanog prijema i prigodnog programa dobrodošlica, prvi put je sjela u školske klupe. Sa svojim učiteljicama Verom, Tatjanom i Brankom upoznali su školski prostor u kojem će provesti sljedećih osam godina. Od danas prvaši kreću u jednu novu životnu avanturu. 

Dragi prvaši, želimo vam sretan početak školovanja i osam godina radosti i uspjeha!

 

 [više]

Županijsko Natjecanje iz geografije 2019.

Autor: Jelena Urošević-Hušak, 22. 3. 2019. 11:55

Tradicionalno, i ove su godine učenici naše škole sudjelovali na županijskom Natjecanju iz geografije 2019. Natjecanje je održano 18. ožujka 2019. u Pazinskom kolegiju - klasična gimnazija u Pazinu. Uz vodstvo mentora Ivana Gambirože našu školu je predstavljalo petero učenika - Neo Joka (5.c), Katarina Modrušan (6.b), Stefano Putigna (7.a), Lea Čuturilo (7.b) i Ivo Pahljina (8.a). Svi sudionici su obranili svoje rezultate sa školske razine natjecanja ili su postigli bolje rezultate. Najbolji rezultat je postigao učenik Stefano Putigna koji je plasiran na prvo mjesto u kategoriji sedmih razreda te je i ove godine predloženik za državnu razinu natjecanje. Ovim putem čestitamo svim učenicima i mentoru na izvrsnim rezultatima! (I.G.)

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 CMS za škole logo
Osnovna škola Veruda Pula / Banovčeva 27, HR-52100 Pula / os-veruda-pu.skole.hr / ured@os-veruda-pu.skole.hr
preskoči na navigaciju