preskoči na sadržaj

Osnovna škola Veruda Pula

u svijetu igrica (piše: Antonio Baćac)

RECENZIJA IGRE GRID

Autor: Jelena Urošević-Hušak, 27. 1. 2020. 13:49

Uzmi čarobni kist u ruke i počni slikanjem oživljavati napušteni grad Denska u ulozi Asha, maštovitog tinejdžera u središtu ove dirljive akcijske pustolovine, ekskluzivno za PS4. Nalaziš se usred zagađenog okruženja, love te nasilnici, a samo ti možeš vratiti svjetlo ovom nekad dinamičnom priobalnom gradu, koristeći moć žive slike kako bi očistio ulice i puteljke.Stvori vlastitu uličnu umjetnost na uništenim zidovima grada Denska i promatraj kako nestašni oslikani duhovi oživljavaju i stižu ti u pomoć. Svi duhovi posjeduju čarobne moći koje ti pomažu riješiti zagonetke i rastjerati protivnike, a istovremeno su i ključ promjene Ashove sudbine i sudbine Denska. Kada ste zadnji put zaigrali platformsku igru koja vas zbilja opušta i koja daje osjećaj dostignuća? Ako mislite da vas ovim pitanjem nastojim navući na još jednu art igru s tankom i nepostojećom pričom poduprijetom jakom art direkcijom - u krivu ste. Concrete Genie je art igra s postojećom pričom poduprijetom jakom art direkcijom. Ona ima radnju, fokus, konkretnog glavnog lika i maštovitu premisu, a sve to trpa u peterosatno iskustvo puno kreativnosti i neobičnih mehanika. Concrete Genie je akcijsko-avanturistička igra koju je za PlayStation 4. razvio PixelOpus, razvojni dio SIE Worldwide Studios. Igra je najavljena na Sonyjevoj PlayStation Media Showcase na Paris Games Week-u 30. listopada 2017. Ova je igra kao što rekoh dostupna samo za PS4, stoga igrači PC-a i Xbox-a neće moći zaigrati ovu krerativnu igricu.

 [više]

RECENZIJA IGRE GRID

Autor: Jelena Urošević-Hušak, 27. 1. 2020. 13:30

„Zauzmite svoje mjesto u svjetskoj naslovu GRID i borite se u uzbudljivim borbama wheel-to-wheel s najatraktivnijim i najpoželjnijim trkačkim automobilima - trenutnim i klasičnim, od GT-a preko Touringa i Muscle-a do dionica i super-Modificiranih - i u nekim od najboljih na svijetu ikone lokacije. GRID bilježi svaki trenutak utrke, od adrenalinskog naleta svjetla do uzbuđenja na kariranoj zastavi - i između ostalog, sve je to također akcija. Do incidenata dolazi jedno za drugim tijesni prekrajanja, odbojnici do sudara i natjecateljski sudari - sve pojačano suparništvima, suigračima i vozačima koji će svi pokušati pomoći ili ometati vaš napredak.“ Tako su developeri igre GRID opisali njihovu igricu. Grid (stiliziran kao GRID) trkaća je video igra razvijena i objavljena od strane Codemastera za Microsoft Windows, Google Stadia, PlayStation 4 i Xbox One. To je deseti naslov u seriji TOCA. To je ujedno i četvrti GRID naslov u seriji TOCA i namijenjen je za ponovno pokretanje Grid serije. Prvotno zakazan za puštanje 13. rujna 2019. koji je bio odgođen ali je objavljen 11. listopada 2019. Po dosadašnjim podatcima 87% posto igrača je bilo zadovoljno igricom. Neki su čak nazvali GRID najboljom trkačkom igricom 2019. godine ali ima još puno ne objavljenih trkačih igara stoga je možda prerano za taj naziv.

 [više]

Call Of Duty: Mobile

Autor: Jelena Urošević-Hušak, 9. 10. 2019. 21:14

Call of duty: mobile je novi free-to-play first-person-shooter od poznatog developera Ubisoft koji je stvorio serijal call of duty ali mnoge druge poznate serijale. Ovaj novi CoD (call of duty) je u potpunosti besplatan.Ovaj novi CoD je u prvom tijednu skinut već 20 milijuna puta,ali zanimljivo je da ovaj CoD profitira na tržištima gdje obično CoD ne profitira toliko puno. Ovaj CoD je dokaz da na mobitelima isto možemo imati vrlo dobre grafike. U Call Of Duty: Mobile možete izabrati neke likove iz drugih CoD-ova, te imate veliki izbor oružja iz drugih CoD-ova. Sve u svemu čini se da će ovaj CoD biti novi hit na mobilnim uređajima.

 [više]

Najzanimljivije nove igrice u 10-om mjesecu (broketober-u) 2019.

Autor: Jelena Urošević-Hušak, 4. 10. 2019. 22:19

Ove godine naš, nekima najdraži, nekima ne baš drag broketober, neće donijeti puno igrica, ali na ovoj listi možete naći neke od najzanimljivijih koje nam broketober donosi.

Prvi naslov na ovoj listi je “ReadySet heroes“ koji će izaći 1.10.2019. Od ove igre možemo očekivati „fast-paced multiplayer dungeon crawler“ kako kažu developeri iz Robot Entertainmet-a (studio koji je napravio ReadySet Heroes i poznati serijal Orcs must die). U ReadySet Heroes možete izabrati svoj lik, ući u nasumično generiran zamak gdje vam je zadatak uništavati čudovišta, izbjegavati zamke, te sakupljati što više loot-a. U igri se natječete protiv drugog tima online igrača koji pokušavaju proći kroz taj isti zamak. Ova igra će biti dostupna na PC-u i na PS4.

Drugi naslov na ovoj listi je “Tom Clansy's ghost recon Breakpoint“ koji izlazi 4.10.2019. Od ovog nastavka ghost recon-a možemo očekivati nove mehanike, npr. sakrivanje u blatu i rezanje žičanih ograda. Radnja se odvija na otoku pod imenom Aurora, koji pripada kompaniji Skell Technology, specijaliziranom proizvođaču vojne opreme. Igrate kao potporučnik Anthony “Nomad“ Perryman, koji pripada specijalnoj jedinici pod imenom Ghosts. Na otoku nastaje kaos kada bivši Ghost napadne Auroru sa svojom vojskom. Walker (glavni negativac) preuzme kontrolu nad opremom Skell Tech-a (bespilotne letjelice, radari i vojni sateliti  nad Aurorom). Vaš zadatak je da preuzeti kontrolu nad otokom. Ova igra će biti dostupna na PS4,PC te Xbox One.

Treći naslov na ovoj listi je “Call of Duty: Modern warfare“ koji izlazi 25.10.2019. Novo izdanje razvojnog tima Infinity Ward, tvorca serijala Modern Warfare, uvući će te u prljavu kampanju priče za jednog igrača kojom se žele pomaknuti granice i postaviti novi temelji franšize. Uključi se u tajne operacije koje oduzimaju dah zajedno s raznolikom postavom međunarodnih specijalnih operativaca i boraca za slobodu, boreći se na putu kroz legendarne europske znamenitosti i promjenjive, opasne srednjoeuropske zone. Uz ovu jako uzbudljivu kampanju moguće je zaigrati Co-op te Multiplayer. Koliko je poznato ova igra trebala bi biti još realističnija od prijašnjih nastavaka, stoga očekujemo nove mehanike. (Antonio Baćac)

 [više]

 CMS za škole logo
Osnovna škola Veruda Pula / Banovčeva 27, HR-52100 Pula / os-veruda-pu.skole.hr / ured@os-veruda-pu.skole.hr
preskoči na navigaciju