preskoči na sadržaj

Osnovna škola Veruda Pula

 > O školi  > Školski list  > kultura
kultura

Smotra dječjeg glazbenog stvaralaštva Istarske županije

Autor: Jelena Urošević-Hušak, 8. 4. 2019. 21:01

Dana 4.travnja 2019. godine učenici naše škole,  mali  i veliki zbor, sudjelovali su na Smotri dječjeg glazbenog stvaralaštva Istarske županije u Domu hrvatskih branitelja. Prisustvovalo je 15 osnovnih škola Istarske županije ( Kaštanjer, Monte zaro, Vidikovac, Kaštanjer, Tone Peruško, Veli vrh, Poreč, Buje, Pazin, Potpićan, Vrsar, Sveti Lovreč Pazenatički i Vodnjan  ). Prvi dio bio je najecateljskog karaktera u kojem su prisustvovala samo tri zbora ( Kaštanjer, Buje, Pazin ), a drugi dio revijalni gdje je nastupilo 12 škola. 

Mali zbor, njih 26 učenika, nastupio je sa skladbom Mali orkestar, u kojoj su uz pjevanje skladbu popratili i sviranjem na udaraljkama i boomwhackersima. Veliki zbor, svega 9 učenica, predstavio se sa skladbom Can t help falling in love Elvisa Prestleya. Solistice u ovoj skladbi bile su Matea Kontošić i Sara Mehmedović, učenice petih razreda.    Uz zborove nastupale su i instrumentalne skupine ( flaute ) i jedna plesna točka.

  Za sve sudionike bilo je to jedno posebno iskustvo, a tako i za učenike naše škole. Na taj način su učenici pokazali kako su marljivo radili i vježbali tijekom cijele školske godine. Učenici oba zbora, vesele se svakom novom izazovu, pa tako i nastupima izvana naše škole!
(Gabrijela Glad-Vuković)
 [više]

Arhiva naših vijesti   
 CMS za škole logo
Osnovna škola Veruda Pula / Banovčeva 27, HR-52100 Pula / os-veruda-pu.skole.hr / ured@os-veruda-pu.skole.hr
preskoči na navigaciju